Història

El Club Esportiu Onyar neix com una sortida als equips de bàsquet de les escoles de l'Eixample de Girona que un cop acabat el període escolar tenien poques opcions de continuar jugant.

A partir d'un equip format per exalumnes de l'escola Annexa que participava a la competició Intermunicipals de Girona i del interès dels pares, mestres i monitors de les escoles Migdia, Annexa i Lluís Pericot es va fundar el club.

El 9 de juny de 1993 es va fer l'assemblea per tal de constituir el club i presentar els estatuts.

La temporada 1993-94 va ser la primera de competició oficial amb tres equips: el sènior masculí (C. Catalunya 3ª B), un cadet masculí i un cadet femení.

L'abril de 1994 el club organitza el I Campus del C.E. Onyar i, durant tres dies de la Setmana Santa, els entrenadors i jugadors de l'equip sènior fan de monitors.

El juny de 1995 el club va arribar a un acord amb el Club Bàsquet Vilaroja, mitjançant el qual integrava els jugadors i la plaça del sénior masculí, d'aquesta manera el C.E. Onyar assolia la categoria de 3ª Preferent.

Les temporades següents han estat una continuació dels equips, ampliant el seu nombre fins arribar a la temporada 98-99 amb 12 equips. La temporada 97-98 tenim per primera vegada un sènior femení, format per les jugadores que començaren a la categoria cadet. I la temporada 98-99 arriben al sènior masculí els primers jugadors formats a la casa. Aquest fet coincideix amb la reestructuració de les categories del bàsquet català i el 8è lloc assolit al campionat de 3ª Preferent dona opció a jugar a la lliga d'ascens aconseguint la categoria de 2ª Catalana.

La temporada 2002-03, vàrem celebrar el desè aniversari de la fundació del club.

La temporada 2004-05 l'equip sènior masculí assoleix l'ascens a la 1ª Catalana.

La temporada 2009-10 l'equip sènior "A" continua jugant a 1ª Catalana i el sènior "B" assoleix l'ascens a 3ª Catalana.

La temporada 2010-11 l'equip sots-21 guanya el Campionat de Catalunya.

La temporada 2011-12 l'equip Sènior "A" es consolida a 1ª Catalana i el Sènior "B" assoleix l'ascens a 2ª Catalana.

La temporada 2012-13 el club assoleix la plaça per a jugar a 3ª Catalana A femení.

La temporada 2013-14 l'equip Sènior "A" masculí assoleix l'ascens a la màxima categoria autonòmica, Copa Catalunya.

La temporada 2015-16 l'equip Sènior "B" assoleix l'ascens a 2a Catalana.

La temporada 2015-16 l'equip Sots-21 queda sots campió Territorial "A".

La temporada 2015-16 el club assoleix la plaça per a jugar a 2ª Catalana femení.

La temporada 2016-17 l'equip Sots-25 guanya el Campionat de Catalunya.

La temporada 2016-17 l'equip mini femení guanya el Campionat Territorial "C".

En l'actual temporada 2017-18, el club té inscrits 10 equips federats més els 4 equips escolars que surten de l'Escola de Bàsquet (Escola Migdia).

Amb l'arribada dels jugadors i jugadores del club als equips sèniors es potencia la filosofia del club: confiar en els jugadors i jugadores del club, mantenir els jugadors i acceptar incorporacions d'altres equips per tal de completar les plantilles i garantir el nivell competitiu del sènior. D'aquesta manera creiem molt important la formació de les categories inferiors. El treball de l'entrenador en aquestes categories és molt important, ha de fer d'entrenador i d'educador si el que volem és fer una tasca esportiva i a la vegada educativa.